2. naloga

Alfa Bravo

Palček Godrnjavček je postal vodja tajne službe, ki skrbi za varnost Sneguljčice, njegova naloga pa je, da sprejema podatke agentov na terenu in jim daje navodila, kako naj ukrepajo. Da bi se palčki zaščitili pred napakami pri sporazumevanju, so uvedli fonetično abecedo, ki posamezni črki priredi besedo.

Črka Beseda Črka Beseda Črka Beseda
A
ALFA J JULIET S SIERRA
B
BRAVO K KILO T TANGO
C CHARLIE L LIMA U
UNIFORM
D DELTA M MIKE V VICTOR
E ECHO N NOVEMBER W WHISKY
F FOXTROT O OSCAR X X-RAY
G GOLF P PAPA Y YANKEE
H HOTEL Q QUEBEC Z ZULU
I INDIA R ROMEO

Godrnjavček te prosi, da napišeš program, ki bo znal vnešeno besedilo odkodirati. Kot vhod torej dobi zaporedje kodnih besed iz gornje tabele (ločene bodo s presledki; če ti je lažje, pa lahko predpostaviš, da je vsaka beseda v svoji vrstici), izpiše pa naj pripadajoče zaporedje znakov. Pri tem naj bo odporen tudi na manjše napake pri kodiranju: namesto prave kodne besede se lahko v vhodnih podatkih pojavi taka beseda, ki se od prave razlikuje v največ enem znaku (je pa zagotovo še vedno enako dolga kot prava kodna beseda). Tako se lahko na primer zgodi, da namesto besede LIMA dobimo RIMA ali LINA ali LQMA in tako naprej, vse te besede pa ravno tako predstavljajo črko L.

Tvoj program lahko podatke bere s standardnega vhoda in piše na standardni izhod, lahko pa namesto tega bere iz datoteke vhod.txt in piše v datoteko izhod.txt (karkoli ti je lažje).

Primer: če na vhodu dobimo

SIERRA RODEO ERHO CHARLIF MOVEMBER OSQAR

moramo izpisati:

SRECNO