Spoštovana skupnost - mojstri učitelji!
Saj razumem, da ste vsi zelo zasedeni, obremenjeni ... Sem pa trdno prepričan, da si z aktivnim sodelovanjem v skupnosti na dolgi rok olajšamo naše delo, pridobimo čas, naredimo naše poučevanje boljše, bolj zanimivo ... ker končno - /sem trdno prepričan, da to velja za vse vas/ učimo zato, ker nam je to (vsaj včasih ;-) ) všeč in ne zato, ker pač moramo imeti neko službo.
In enostavno imam slab občutek, da ves čas samo težim, kdaj se bo kaj naredilo, zgodilo ... Ampak res si želim v tej naši ljubi državi določene stvari premakniti ... In ena od teh je, da bi imeli res aktivno skupnost tistih, ki se ukvarjamo s poučevanjem računalništva. In pri aktivnost mislim predvsem na stvari, ki so povezane s tem, kako bolje prenašati znanje na učence in dijake - torej na izmenjavo izkušenj, mnenj, gradiv ...
In ena od (po moje) koristnih stvari so te naše VOX konference in zelo mi je všeč, da smo jih letos izpeljali kar nekaj. Ampak - ali vas res ne morem "premakniti", da bi bili tudi vsi vi pripravljeni kaj povedati, da bi npr. imeli možnost izbiranja, kaj je najbolj aktualno, da bi te zadeve bile snežna kepa, ki bi na koncu pobrala večino učiteljev RIN, ko bi te zadeve res bile "pod mus" [brez prisile, le zaradi posameznikovega osebnega občutka], če hočeš učiti računalništvo ...
Seveda pa se lahko o vsem zgoraj napisanem motim in gledam na stvari iz napačnega kota.
A vseeno - ponovno
Predlagam, da sporočite, katero temo boste predavali na naslednji VOX konferenci ...
Zelo zanimiva tema bi npr. bila predstavitev vaše zadnje kontrolne naloge in rezultatov - tipičnih napak ali pa predstavitev tega, kaj ste delali z dijaki v zadnjem mesecu, kaj je bilo dobro, kaj malo manj dobro, kaj bi spremenili, za kaj iščete ideje ...
Če pa menite, da nimate sami nobene teme, ki bi jo predstavili kolegom, potem pa predlagajte sami temo (in po možnosti še osebo, ki bi jo lahko predavala)
Torej - pričakujem odgovor prav vseh vas!