1. naloga

Snežinke

Radi bi imeli napravo za merjenje velikosti snežink. V ta namen imamo rešetko vzporednih toplih merilnih žic, razdalja med njimi je en milimeter. Žice so oštevilčene od 1 do 100. Predpostavimo, da so snežinke okrogle, cela snežinka je vedno znotraj območja merilnih žic in vedno se dotakne vsaj ene žice, nato pa spolzi skozi (snežinke se ne nabirajo na žicah). Med dvema snežinkama je vedno dovolj časovnega razmaka, da se prejšnja stopi in spolzi mimo merilnih žic.



Slika kaže prvih enajst od 100 žic. Snežinko, ki jo predstavlja sivi krog, zaznavajo žice 5, 6, 7, 8 in 9.



Na voljo imaš funkcijo Senzor( n ), ki vrne vrednost true, če n-ta žica zaznava snežinko, sicer vrne false. Predpostavimo, da se snežinka dotakne vseh žic hkrati, ko pa se čez čas stopi, je v istem trenutku ne zaznava nobena žica več. Delovanje programa je dovolj hitro, da lahko v času obstoja ali odsotnosti snežinke na merilnih žicah večkrat odčitamo stanje merilnih žic. Snežinka lahko pade na žice kadarkoli, tudi med dvema zaporednima klicema funkcije Senzor.

Napiši program, ki stalno pregleduje stanje merilnih žic in ob vsaki novi snežinki izpiše (natanko enkrat), koliko žic se je dotaknila (in tako izvemo njeno približno velikost). V primeru snežinke z gornje slike mora program izpisati 5.