Splošne informacije
Organizatorji priprav so:
- Jure Slak, jure.slak@ijs.si, Institut Jožef Stefan in Fakulteta za matematiko in fiziko
- dr. Tomaž Hočevar, tomaz.hocevar@fri.uni-lj.si, Fakulteta za računalništvo in informatiko
- dr. Janez Brank, janez.brank@ijs.si, Institut Jožef Stefan
- dr. Luka Fürst, luka.fuerst@fri.uni-lj.si, Fakulteta za računalništvo in informatiko
- Vid Kocijan, vid.kocijan@gmail.com, University of Oxford
- Filip Koprivec, filip.koprivec@student.fmf.uni-lj.si, Institut Jožef Štefan in Fakulteta za matematiko in fiziko
- Tim Poštuvan, tim.postuvan@gmail.com, Fakulteta za računalništvo in informatiko in Fakulteta za matematiko in fiziko
Za vprašanja glede organizacije se obrnite na Jureta Slaka, za vprašanja glede sistema za domače naloge in izbirnih tekmovanj na Tomaža Hočevarja, za vprašanja glede snovi pa na tistega, ki je vodil konkretne priprave.
Udeleženci si morajo narediti tudi račun na platformi ministrstva za šolstvo: https://platforma.skoz.si/, se prijaviti na projekt "Priprave na računalniške olimpijade" in po vsakih pripravah oddati en stavek s poročilom.
Za vprašanja je na voljo tudi kanal #priprave na Slack-u za tekmovalno programiranje: https://tekm-prog.slack.com/
Če se imate namen udeležiti priprav za olimpijade, se prosim zabeležite na zgornjem obrazcu, da bomo lahko bolje načrtovali priprave.
- (invite link za 30 dni, začenši 18. 10.: https://join.slack.com/t/tekm-prog/shared_invite/enQtNzg5MTI2MTA3NDU5LWQ2ODg4OWIzOWRkNmI3NDA0ZjliNjAxZmI5YTIzM2JiOGY3MzViMDIyNGM3YmY3YWFkNWNmYTgxM2FmZTI1NTc)
Tekmovalci skozi celotne priprave nabirajo točke za skupno razvrstitev, na podlagi katere bomo predlagali ekipe za mednarodne olimpijade. Točkovanje je sestavljeno iz spodaj naštetih uteženih komponent. Točke, ki se upoštevajo pri posamezni komponenti, so delež maksimalnega možnega števila točk, ki ga tekmovalec lahko doseže.
- domače naloge (10%)
- COCI (20%); štejejo 3 kola z najvišjim doseženim številom točk
- FIT/ZOTKS (20%); najtežja skupina
- RTK (25%); najtežja skupina
- izbirno (25%)