Pozdravljeni!
Sicer sem enako sporočilo že poskusil poslati po e-pošti, a ne vem, če ste ga dobili. Tako ga pošiljam še enkrat.
Torej, vidimo se v torek po študijski skupini ob 16.30 v predavalnici PR17 na UL FRI. Osrednja tema letošnje delavnice in projekta je gradnja skupnosti. Da bomo čim lažje se pogovarjali, smo vam pripravili nekaj malega za pripravo. Prosim, poglejte in preberite ter si ustvarite mnenje.
Tako predlagamo, da do srečanja v torek:
- Preberite članek Gregor Anželj, Andrej Brodnik, Matija Lokar: NAPOJ – proti aktivni skupnosti učiteljev računalniških predmetov (dostopen na strani 18 v zborniku VIVID2017 na http://vivid.fov.uni-mb.si/wp-content/uploads/2018/03/vivid2017.pdf).
- Oglejte si spletne strani https://community.computingatschool.org.uk/ kjer so zbrane določene aktivnosti skupnosti angleških učiteljev RIN, https://www.ncwit.org/member/cs10k-community (ameriška skupnost) in https://csforallteachers.org/ (ameriška skupnost) Kakšne ideje iz teh skupnosti bi lahko prenesli k nam ...
- Premislite (dobro bi bilo, da si misli zapišete), kaj narediti, da ne bomo šli po rdeči poti s Slike 21 iz zgornjega članka.
- Premislite (zapišite) kakšne aktivnosti skupnosti menite,
da bi prav prišle vam osebno pri gradnji skupnosti. Pri tem se
osredotočite na kaj (vsebina), kako (v kakšni obliki), kdaj
(kako pogosto) in kje ]v živo v "centralah" (Lj/Mb/Kp/...), v
živo na vaši (ali bližnji šoli), preko spleta (video
konferenca), preko spleta (forum/e-pošta/...), ...
- Premislite (zapišite) kakšne aktivnosti skupnosti menite, da bi nasploh prišle prav za skupnost učiteljev RIN.
- Premislite (zapišite) kakšne akcije [tudi način izvedbe!] bi bile potrebne, da bi bilo v skupnosti čim več aktivnih učiteljev RIN.
- Premislite (zapišite) kaj ste vi osebno pripravljeni narediti, da bi se v skupnost vključilo čim več učiteljev RIN.
O zgoraj zapisanem se bomo pogovarjali v torek od okvirno 18h do 19:30.
Hvala in se že veselimo srečanja!
LPA
Pozdravljeni!
Tako, še maturitetna spričevala so podeljena in dokončno je tukaj čas za počitnice. Predno pa gremo na počitnice, še povabilo na letošnjo delavnico za mojstre učitelje. Kot običajno, bo v mesecu avgustu in sicer se bo pričela v torek 20. avgusta po študijski skupini ter zaključila v petek 23. avgusta. Delavnica bo ponovno na UL FRI, kot pretekla leta. Stroški prehrane in bivanja v študentskem naselju bodo pokriti.
Letošnji program delavnice bo nekoliko razširjen, kar bo razumljivo iz vsebine. Še vedno bo v ospredju gradnja skupnosti, kar pomeni, da bo veliko zanimivega in veselega druženja. V delovnem delu pa se bomo posvečali dvema poglavjema:
- podobno kot lani - didaktika poučevanja računalništva in informatike ter
- priprava gradiva za izvedbo krožkov in pouka (fizično računalništvo in programiranje v pythonu).
Pozdravljeni!
Hvala Matiji za opozorilo. Namreč, res, pota Gospodova so, hm, zanimiva. Pojma nimam od kje se je pod besedico povabilo pojavila povezava. Sedaj, ko jo pišem, besedico, tukaj, je brez dvoma ni.
Ne, povezave ni nobene. Le morda na Napoj spletno stran.
Hvala Matiji in hvala vsem za čim prejšnji odgovor!
LPA
Hja, pota so še bolj misteriozna ... Tudi v tvojem zgornjem sporočilu je pod povabilo povezava ;-))
jaz načeloma pridem ...
Morda pa vam dam še domačo nalogo ... Vsak naj razmisli o:
- temi, ki bi jo na VOX konferenci 2019/20 sam odpredaval
- temi, ki bi jo na VOX konferenci 2019/20 rad slišal
Torej konec avgusta bomo imeli cel up odličnih idej za naša VOX srečanja in bomo že lahko pripravili okvirni program ...
Povezave so se zarotile proti Andreju. Pojavljajo se nepričakovane, tiste, ki pa naj bi bile, pa kažejo narobe ;-) Naslov www.napoj.si, ki ga je uporabil Andrej, je žal napačen. Dela pa napoj.si.
Pozdravljeni!
Hm, kje naj začnem. Torej z Matijo in Gregorjem smo imeli sestanek, da pregledamo stanje glede naše avgustovske štiridnevne delavnice. Ugotovili smo, da razene enega (ene) se ni nihče oglasil, oziroma potrdil udeležbe. Ker je do delavnice samo še slabih 10 dni smo se odločilio, da letos preprosto ne moremo organizirati delavnice. Ker pa menimo, da je gradnja skupnosti zelo pomembna, bomo namesto delavnice izvedli vsaj srečanje. Tako se dobimo na pici in razgovoru o aktivnostih NAPOJ 2019/20 in sicer v
torek, 20. 8. po študijski skupini v predavalnici P19.
- tukaj v forumu (ali po e-pošti na andrej.brodnik@fri.uni-lj.si) do torka 13. 8. sporočiti, ali pridete - vsekakor prosim, da odgovorite vsi!. Upam, da boste vsi odgovorili, da pridete. Vaš odgovor pa potrebujemo, da lahko naročimo pice.
- premislite o poročilu za vašo dejavnost v NAPOJ 2018/19;
- pripravite 3 predloge tem, o katerih bi radi poslušali na VOX NAPOJ konferenci v 2019/20; in
- pripravite vsaj en predlog teme, o kateri bi bili pripravljeni predavati na VOX NAPOJ konferenci v 2019/20.
Hvala za vaš odgovor in za vaše sodelovanje ter upam, da se vidimo po študijski skupini!
LPG&M&A
PS: Resnično upam, da se nam na spodnji sliki pri gradnji skupnosti ne zgodi rdeča pot ...
V torek pridem na srečanje.
Lp
Maja
Zagotovo pridem.
Lep pozdrav vsem,
Na srečanje zagotovo pridem tudi jaz.
Lp Romana
Pozdravljeni!
Mene letos ne bo. Se mi poroči hčera, pa imamo v torek še slavje:)
Lp,
Marko
Pridem
lp
Matej
Živjo,
žal sem zaradi nosečnosti na bolniški, zato me ne bo. Zagotovo vas bom spremljala na VOX konferencah.
Pozdravljeni,
na študijsko in na srečanje pridem, na delavnico pa se nisem prijavila, ker imam v sredo in četrtek obveznosti v šoli, ki se jih moram udeležiti.
Lep pozdrav, Betka
Pridem na srečanje.
LP
Se vidimo.
Lp, Andrej
Pozdravljeni!
20.8. na šoli imam obveznosti tako, da najverjetneje na srečanje ne pridem. Če pa slučajno z obveznostmi končam prej, morda da pridem. Kar se hrane tiče - name ne računajte.
Lep pozdrav, Zlatko.
Zdravo vsem.
Pridem :D Se veselim srečanja z vami. Upam, da bo študijska do takrat že končana. Pozdravček, Gabrijela
Pozdravljeni,
zaradi obveznosti na šoli me na študijsko skupino ne bo, na srečanje pa mislim, da mi bo uspelo priti.
Lp,
Melita
Predvideni program
1. O dejavnostih skupnosti učiteljev računalništva NAPOJ v š.l. 2018/19
2. Priprava programa dejavnosti skupnosti za 2019/20 in vključitev študentov
1. izvedba vikend delavnic
2. VOX konference NAPOJ 2019/20
3. ostale aktivnosti
3. Res kratka predstavitev prenovljenega sistema Pišek (https://pišek.acm.si)
========== Priprave - zadolžitve =============================
ad 1: Vsak MU poda poročilo o svojih aktivnosti v sklopu NAPOJA za
š.l. 2018/19 in poročilo o stanju za področje, za katerega se je
javili na lanski delavnici
ad 2.1.:
* izvedba 2 ali 3 vikend delavnic (petek popoldan, sobota cel dan):
ideje MU glede tem, datumov, ...
ad 2.2:
* mnenja o izvedenih konferencah: prednosti, pomanjkljivosti, predlogi
...
* vaš predlog termina (osnovni predlog je enak lanskemu: 20h - 21h
vsako drugo sredo v mesecu z začetkom 11. 9.)
* vsak MU poda vsaj tri predloge o tem kaj bi radi poslušali (20-30
minutno
predavanje in nato razgovor o uporabi poslušanega pri pouku)
* vsaj MU poda vsaj en predlog teme, za katero bi izvedli 20-30
minutno predavanja
ad 2.3.
* načrti MU za delo na "njegovem" področju v š. l. 2019/20
ad 3: Ogled sistema in oblikovanje mnenj glede nalog, pomanjkljivosti, idej ...
Pozdravljeni
Čeprav sem imel trdno voljo (in jo še imam), ne vem ali bom jutri lahko prišel. Razlog je zdravstvene narave, mi je namreč danes ukleščilo živec v hrbtenici in kar boli. Jutri zjutraj grem po injekcijo potem pa bomo videli ...
Lp
Matej
Matej, jaz srčno upam, da prideš, ker bi to pomenilo, da ti je bolje :D
Držim pesti.
Pozdravljeni!
Še enkrat hvala vsem za udeležbo. Upam, verjamem, da se le uspešno premikamo naprej.
Prosim, vse, ki sem jim obljubil neposredno pomoč, da mi vztrajno pišete :-(.
Lep dan in LPA