Spoštovani, kot nas je že pozval Matija, prosim za mnenja, kaj bi kdo lahko pripravil.
Sama lahko pripravim predstavitev tekmovanja SloveniaSkills iz področja IKT. Tekmovanje poteka na dve leti in je osnova za izbor ekipe, ki zastopa Slovenijo na tekmovanju EuroSkills. Tekmujejo tekmovalci starosti od 18 do 25 let. Zanimivo je za zadnje letnike in seveda za študente, ki bi tekmovali na primer za vašo šolo, ker fakultete pri tem ne sodelujejo.
Lep pozdrav, Gabrijela
Spoštovani, približuje se 8. maj, ko imamo ponovno srečanje. Žal pa še nimamo predavatelja. Kolegi, hitro na plano.
Matija predlaga:
napake pri testih - KDO?
napake na maturi- KDO?
Sama pa sem ponudila predstavitev SloveniaSkills tekmovanja.
Ali pa če ima kdo kakšno drugo temo, ki jo lahko deli z nami. Dobrodošli predlogi in seveda izvedba.
Lep pozdrav, Gabrijela
Knock, knock.
je kdo doma?
Odgovor prooooooosim.
Gabrijela
Se pridružujem besedam Karmen.
Sama nimam teme/ideje predstavitve, saj na OŠ izvajam le krožek programiranja, kjer pa so teme za vas manj zanimive.
VOX srečanj pa se veselim, saj so zanimiva in koristna. Žal mi je, da se VOX srečanj ne udeležujejo tudi drugi učitelji OŠ, kljub večkratnemu povabilu.
Pozdravljeni,
meni je tole grozno, da smo vsi tiho (vključno z mano). Res imamo vsi delo. ampak vsaj odgovorili bi pa res lahko - se posipam tudi sama s pepelom, čeprav sem letos tukaj v "gostujoči" vlogi.
Sama nimam teme (ali pa se mi to zdi :)), ki bi jo lahko predstavila. Bi bilo pa zanimivo enkrat spet slišati kakšno predavanje v povezavi z bazami podatkov. To poglavje tudi v el. učbeniku ni obdelano in nekako "visi" v zraku. Veliko se govori tudi o umetni inteligenci, strojnem učenju, ...
Pereča tema v tem času: kako motiviramo dijake, da se v višjih letnikih odločajo za naš predmet.
Če bo Jelka predstavila tekmovanje SloveniaSkills, lahko sama na kratko (npr. 5 minut) predstavim robotsko tekmovanje RoboCup, na katerega se naši dijaki pripravljajo v teh dneh (naslednji torek je v Mariboru namreč državno tekmovanje) ali pa turnir LegoMasters, ki je bil pred enim mesecem na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Ja, to dijaki radi delajo, ampak v glavnem imamo samo tiste iz tehniške gimnazije, ne pa splošnih gimnazijcev. Konec maja gremo z robotki za en teden na izmenjavo v Španijo in morda lahko na kakšnem izmed naslednjih srečanj kratko predstavim tudi to.
Sicer pa vsem želim uspešno popravljanje maturitetnih seminarskih nalog. S tem se najbrž te dni vsi pospešeno ukvarjamo :)
Lep večer
Karmen