Pozdravljeni,
meni je tole grozno, da smo vsi tiho (vključno z mano). Res imamo vsi delo. ampak vsaj odgovorili bi pa res lahko - se posipam tudi sama s pepelom, čeprav sem letos tukaj v "gostujoči" vlogi.
Sama nimam teme (ali pa se mi to zdi :)), ki bi jo lahko predstavila. Bi bilo pa zanimivo enkrat spet slišati kakšno predavanje v povezavi z bazami podatkov. To poglavje tudi v el. učbeniku ni obdelano in nekako "visi" v zraku. Veliko se govori tudi o umetni inteligenci, strojnem učenju, ...
Pereča tema v tem času: kako motiviramo dijake, da se v višjih letnikih odločajo za naš predmet.
Če bo Jelka predstavila tekmovanje SloveniaSkills, lahko sama na kratko (npr. 5 minut) predstavim robotsko tekmovanje RoboCup, na katerega se naši dijaki pripravljajo v teh dneh (naslednji torek je v Mariboru namreč državno tekmovanje) ali pa turnir LegoMasters, ki je bil pred enim mesecem na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Ja, to dijaki radi delajo, ampak v glavnem imamo samo tiste iz tehniške gimnazije, ne pa splošnih gimnazijcev. Konec maja gremo z robotki za en teden na izmenjavo v Španijo in morda lahko na kakšnem izmed naslednjih srečanj kratko predstavim tudi to.
Sicer pa vsem želim uspešno popravljanje maturitetnih seminarskih nalog. S tem se najbrž te dni vsi pospešeno ukvarjamo :)
Lep večer
Karmen