Najprej hvala vsem... te dni sem se v vaši družbi imel res fino. Tako fino, da je zmanjkalo časa za predstavitev nadaljevanja e-učbenika.
Temo sem sicer načel že v wikiju... Pogrešam nadaljevanje e-učbenika oziroma manjkajoča poglavja, tako kot tudi nekateri med vami. Zato sem se lotil dela. Ne vem, kdaj bo končano, saj trenutno nimam nobenih rokov in se temu projektu posvečam, ko imam pač čas. Uspel sem narediti že nekaj poglavij - vendar je to še vedno delovna različica, ki ni namenjena javnosti.
Ker več glav, več ve in ker več oči več vidi, vas prosim, da preberete, pregledate obstoječa poglavja in sporočite komentarje, ideje, popravke itd.
Vsebina oziroma poglavja še niso v celoti določena. V grobem je struktura oziroma delitev takšna, da obstajajo trije sklopi:
- Predstavitev informacij
- Tehnologije znanja (tu bo verjetno še kakšna sprememba v poglavjih)
- Objektno usmerjeno programiranje
Tretji sklop (objektno prog.) je končan, prvi sklop (predstavitev inf.) je trenutno v delu - dokončana so tri poglavja, četrtemu (Slikovna predstavitev) pa manjkajo samo še naloge ob koncu poglavja (zato še ni objavljeno).
Mislim, da bi morali dodati tudi sklop o logiki, Booleovi algebri in vezjih (vendar tega ni v trenutnem učnem načrtu). Kaj menite?
Da ne bom predlog. Delovna različica nadaljevanja e-učbenika je dostopna na naslovu https://anzeljg.github.io/rin2/book2/index.html
G
Vauu Grega, a pri tebi čas raste na drevesu? Ker letos je pa res dobra letina in se vidi tudi pri tem tvojem projektu.
F4240(16) x hvala
Bom pregledovala po delih in sporočala.
Za začetek: pri poglavju Predstavitev števil, pri nalogah sta zamenjana odgovora (komentar) za zvezde in ceste (https://anzeljg.github.io/rin2/book2/2202/index12.html)
LP, Marina
Gregor,
čestitam in hvala ti. Uspel sem preleteti prva tri poglavja. Lepo, nazorno, razumljivo. Odlično.
Tudi jaz se pridružujem prvima dvema komentatorjema, super. Pohvale tudi tvoji boljši polovici.
Z branjem začnem v naslednjih dneh.
Hvala vsem za dobro družbo, imela sem se fajn.
Betka
Hvala vsem za pripombe. Se priporočam za naprej...
Zanima me, kaj ostali menite o strani Prednosti objektno usmerjenega programiranja in mojih komentarjih (pripeto).
Kot sem Gregorju že omenil - večina komentarjev je predlogov (mojih pogledov) in ni nujno, da je zadeva najboljša res taka!
je pa (vsaj zame) te zadeve strahotno težko napisati. So uvodne, ko učeči se še ne ve veliko, hočeš biti ustrezno strokovno natančen, po drugi strani pa ne želiš "utrujati" in hočeš biti čim bolj razumljiv in predvsem! zanimiv. In pa seveda ustrezno kratek ;-)
=========