Spoštovani, lepo bi bilo, da naredimo urnik vsebin za VOX konference.
Datumi so na naslovu
https://doodle.com/poll/qrk2476yhmzdv7s9
Preverite in sporočite kdaj bi vam ustrezalo in KAJ?
Lep pozdrav, Gabrijela
Hm, čeprav moram priznati, da pravzaprav ne razumem, zakaj gre pri tem vprašalniku (ali Jelka sprašuje na katere VOXe nameravamo priti?), pa sem tudi presenečen, ker sploh ni odziva med vami MU-ji - ne z vprašanji, ne z izpolnjevanjem Jelkinega vprašalnika!
Mislim pa, da bi bilo dobro, da v sredo začnemo s konferenco. jelka, ali lahko objaviš program, povezavo do ustrezne sobe ...
Seveda bi bilo dobro, da se prav vsi MUji VOXa udeležite, ter da vsak vzpodbudi vsaj 2-3 kolege, da bodo tudi zraven ...
Ampak - to bi bilo zelo smisleno narediti danes (petek, 7. 9.) in potem ponoviti "reklamo" še v ponedeljek!
P:S:
Saj se bodo konference tudi snemale, kaj ne? Če bo kakšno predavanje, tudi gostujočih predavateljev, je fajn, če si ga lahko večkrat pogledaš....
Lep pozdrav,
jaz sem bila prepričana, da smo se že na NAPOJ-u dogovorili, da je prva VOX 12. 9. druga pa 10. 10? In da se bomo na prvi pogovarjali (oz. poslušali) o računalnikških omrežjih, kar bo pripravil Jelka. Sem kaj narobe razumela?
Kakorkoli že, predvidoma se bom udeležila vseh VOX, prvih dveh zagotovo.
lp Romana
Spoštovani,
konferenca bo na naslovu
https://vox.arnes.si/sckr_si-napoj3/ |
Vsebina: Omrežja.
Pogledali si bomo delovanje stikal, usmerjevalnikov, naslavljanje (fizični naslovi, logični naslovi) IPv4 in IPv6,
Brezžična omrežja in varnost v omrežjih. Za kaj več pa po moje ne bo časa.
Lep pozdrav, Gabrijela
Super... povabim še nekaj učiteljev.
Super... povabim še nekaj učiteljev.
Spoštovani, pozabila sem še na ključ. Le ta je napoj3
Lep pozdrav Gabrijela
Mimogrede ...
Po mojih izkušnjah bo s ključi samo "zmeda". Končno - morda je dovolj, da se zadeva omeji na "Samo registrirani uporabniki in gostje z dovoljenjem lahko vstopijo v konferenco".
Sedaj imam urnik in načeloma bi z moje strani 10. 10. šlo. Če ni drugega kandidata bi lahko nekaj povedal o temi "Kako učiti rekurzijo".
Nobene reakcije??? ... Ker moram vedeti, ali moram najti čas za pripravo za VOX, me potem zanima, kako je s to temo. Bi pa bil čisto vesel, če imate (@Jelka) drugega kandidata!
Mislim, da smo se dogovorili, da bodo VBOX konference 1x mesečno in sem si to že zapisala v urnik.
Tema se mi zdi fajn. Kaj pa menite drugi?
lp
Jaz računam na vox konferenco 10.10 kot smo zmenjeni.
Tema je zame zelo aktualna.
Lp Nastja
Tudi jaz računam na to konferenco 10.10 in sem jo že vnesla v svoj urnik. Tema se mi zdi aktualna in zelo zanimiva.
Tudi jaz računam na 10.10.
Tema je pa več kot dobrodošla.
Tudi jaz. Upam, da je nebom zgrešil, tako kot prvo:-) je
Tema je zelo aktualna.
Tudi jaz "pridem". Tema je zelo zanimiva.
Termin sem že zapisal v moj koledar; pridem, tema me zanima.
Lp Zlatko .
Matiji res lepa hvala za pripravljenost pripraviti konferenco 10.10.
Tema je super in po odzivu nam bo vsem prišla prav. Se že veselim in vas vabim, da se nam pridružite. Poslala vam bom še opomnik in seveda računam, da boste povabili in pripeljali še koga. Pripravila bom objavo za na spletno stran. Pozdravček in se veselim naslednjega srečanja.
Gabrijela
Spoštovani kolegi.
Približuje se nam 10. 10. Matija je pripravljen voditi konferenco z naslovom 'Kako poučevati rekurzijo'.
Vljudno vas vabim, da se nam pridružite na naslovu:
https://vox.arnes.si/sckr_si-napoj3/
ključ za vpis je: napoj3
Lep pozdrav, GabrijelaNe pozabite! Danes je srečanje ob osmih zvečer.
Se slišimo.
Gabrijela
Hvala za opomnik :). Se slišimo, ja. Lep pozdrav do takrat.
Ko sem se danes želel prijaviti v VOX, me je čakalo obvestilo, da je potrebno posodobiti Flash Player ...
Enako tudi na drugem računalniku ...
Torej - preden se bostelahko priključili konferencoi, vas verjetno čaka nekaj minut (cca. 15, če ste bolj počasne sorte kort jaz) dela.
Ali je objavljen tudi posnetek 2. srečanja in kje? Dobili smo dn in si nisem zapisala ... na posnetku pa bo :)
Lp vsem, Karmen
https://vox.arnes.si/p5274s06lll/
Prvi del je objavljen na naslovu,
https://vox.arnes.si/p5274s06lll/ |
https://vox.arnes.si/p259w96orov/ |
MMG, Romana, kako spletna stran?-(
LPA
Predvčerajšnjim sva se z Matijem "pogovarjala" po mailu. Prilagam, če bo še komu prišlo prav. Morda sem imela pa samo jaz probleme?
Moje vprašanje:
Po VOX konferenci o rekrziji bi morali preštudirati članke, katerih naslovi se nahajajo v ppt-ju. Imam problem - kar nekaj člankov, ki sem jih želela pogledati se nahaja ali na strani researchgate (kjer me nočejo potrditi za raziskovalca, drugače pa do članka ne morem ali pa sem kaj spregledala in ne znam) ali pa iz digitalne knjižnice ACM in je plačljivo.
ALi je možno objaviti ali datoteke ali pa linke do kjer bomo imeli dostop? Mislim, da nisem edina, ki ima ta problem.
Kje se je pa treba prijaviti, kateri članek boš prebral, ker tudi tega ne najdem 😒?
... in Matijev odgovor
Kolikor vem, se na ResearchGate več ali manj lahko registrira vsak, oziroma so članki dosegljivi [a včasih je objavljen le povzetek!]. Bom pa enkrat pogledal, kako je s tem...
Ja, dostop do nekaterih člankov je lahko problematičen (so za plačljivimi portali). Obstajajo pa ljudje(konkretno Alexandra Elbakyan ), ki jih to moti (glej https://www.wikiwand.com/en/Sci-Hub). In so naredili servis [https://sci-hub.tw/] preko katerega dobiš dostop do praktično vseh člankov. Najlažje je, če tam vneseš DOI (ki je praviloma "povsod" (ob "uradni" objavi članka) naveden
Danes in jutri žal nimam časa, da bi pripravil imenik s temi članki. Upam pa, da bo šlo preko vikenda. Zagodovo pa - če te dva, trije članki prav posebej zanimajo - samo pošlji njihove naslove in jih dobiš še danes!
Glede najave članka - menili smo se, da bi to naredili kar v Forumu v spletni učilnici za NAPOJ3 ...
Mislim, da bi bilo dobro, če bi imeli spisek udeležencev teh VOX konferenec. Ali bi za prejšnji dve lahko naredili taka spiska, kjer bi bil ime, priimek, šola in e-naslov? Ali mogoče "upravljalec" konference (torej Gabrijela) vidi te podatke [iz prijavljenih?]. Če pa to ne gre, bi bilo po moje dobro, da bi poskusili spisek rekonstruirati, vsekako pa to početi v bodoče.
Na ta način bi točneje vedeli, kdo se teh konferenc udeležuje, prav tako bi lahko tiste s tega spiska obveščali takrat, ko bi bila napovedana naslednja VOX konferenca ...
Kaj pa bi udeleženci imeli od tega (če jih bo potrebno na vsaki VOX konferenci "pocukati", da oddajo te podatke:
- po e-pošti bodo dobili obvestilo o prihodnjih VOX konferencah
- lahko bi pripravili (in po e-pošti) poslali "Potrdilo o udeležbi na izobraževanju v obliki VOX konference"
Če ste za zadnjo točko - ali bi lahko kdo pripravil predlogo za tako potrdilo?
Spoštovani, prilagam statistiko dostopov do VOX konference in posnetkov. Kako pa se pride do elektronskih naslovov udeležencev in od kod so, pa žal ne vem. Če mi kdo lahko pomaga, mu z veseljem dodelim pravice, da bo to naredil. Iz posnetkov se vidijo le imena pod katerimi so bili udeleženci prijavljeni.
V sredo nas čaka nova VOX konferenca. Ker teme in predavatelja nimamo, je Matija predlagal, da se pogovarjamo o člankih, ki jih je podal za obravnavo.
Kaj menite?
Kaj pa za december?
Ali se kdo javi, da pripravi VOX konferenco?
Lep pozdrav, Gabrijela
V sredo nas čaka nova VOX konferenca. Ker teme in predavatelja nimamo, je Matija predlagal, da se pogovarjamo o člankih, ki jih je podal za obravnavo.
To je smiselno le, če je kdo kak članek prebral in namerava o njem poročati. Torej - kdo je kaj prebral in bi kaj o tem povedal? Mislim, da je potrebno povedati takoj, zato, da vemo, kaj je naslov sredinega VOXa.
V vsakem primeru pa (bodisi če je ta tema) bodisi če je tema tole spodaj, bi sam dodal še [za cca. 15 - 20 minut] (če se @Romana strinja in bi to vodila) Konstruktivni ogled in pripombe k spletni strani http:\\napoj.si
=================================================================================================================================
V "rezervi" (če zgornjega NI pa) da je možno kaj objaviti in morda privabiti še koga na novo), pa lahko
a) na kratko predstavim http:\\pisek.acm.si. Ob tem bi bilo fino, če bi udeleženci predlagali, kakšne naloge bi še radi videli. Sam pa bi lahko govoril o dilemah, ki jih imamo pri sestavljanju nalog
b) @GregorAnželj - če je za to, drugače lahko "blefiram" jaz - predstavi e-učbenik Slikovno programiranje in se ob tem pomenimo glede določenih prevodov, prijemov v učbeniku ...
Torej naslov VOXa je potem lahko Pišek in Slikovno programiranje
===========================================================================================================================================
Za december pa bi bilo smiselno, da res čimprej najdemo temo in predavatelja!
==========================================================================================================================
Glede slikovnega programiranja to sredo bo verjetno bolj težko - ima najmlajša prvič nastop v glasbeni šoli in se bo verjetno zavleklo čez 20.00 uro. Morda te lahko podprem, če/ko pridem do računalnika in se priklopim - vendar ne obljubim.
December bo tudi pester, saj DPK INF pripravlja srečanje za vse učitelje informatike, ki pripravljate na maturo. Govori se, da bo srečanje prinesel Miklavž... :)
Če bi bila tema zanimiva za širši krog, lahko za januar jaz načeloma pripravim kratko predstavitev programa/učnega načrta za predmet Computer Science v programu IB mednarodne mature?
Sporočite mnenja oz. komentarje glede tega.
Lp, G
Pozdrav vsem,
absolutno se strinjam, da predebatiramo izgled in vsebino spletne strani. To sem že zadnjič imela v planu, ampak je tema, ki zahteva malo več časa in bo super, če se o tem pomenimo v sredo.
Zdravo,
sporočam, da se zaradi drugih obveznosti današnje VOX konference ne bom mogel udeležiti.
Lp, Andrej
Pozdrav vsem.
A kdo ve link do današnje konference. Ista kot prejšnjič?
Pa zakaj niso flasha že z zakonom prepovedal?
lp, Klemen Bajec
Tudi jaz imam danes druge obveznosti, si n pa ogledal posnetek.
Spoštovani, iz posnetkov in podatkov, ki jih imam, sem pripravila sledeči spisek udeležencev. Dopolnite ga, prosim.
Lep pozdrav, Gabrijela
Morda bi bilo smiselno, da ta spisek prikažeš še na začetku VOXa in se o njem pomenimo ...
Za naprej pa bi bilo fino, da če opaziš (ali kdo drug) kako "neznano" osebo, da se jo prosi, če posreduje podatke (kar takrat, preko VOXa).
Jaz sem nekatere udeležence imela v svojih kontaktih in sem dopisala njihove kontakte. Upam, da to ni v nasprotju z GDPR.
Pripenjam dopolnjen seznam. Google je bil v kar veliko pomoč :D
Naslov je isti kot do sedaj.
Ključ je napoj3
Se slišimo, Gabrijela
Spoštovani, naslednja VOX konferenca bo v sredo 12.12. 2018 ob 20.00 uri.
Vodil jo bo Uroš Sterle.
Govora pa bo o didaktičnih orodjih na spletu. Točen naslov mi bo pa še sporočil.
Lep pozdrav, Gabrijela
Spoštovani, bliža se nam nova VOX konferenca. Obljubljam, da bo zelooo zanimivo. Sodelavec Uroš in sodelavka Nina sta v okviru projekta 1 na 1 pripravila uporabo IKT orodij pri pouku zgodovine. V to delo je vključeno tudi formativno spremljanje. Predstavila bosta veliko spletnih didaktičnih orodij, ki jih lahko uporabimo pri pouku. Povabite še kolege. Ni nujno da so informatiki ali računalničarji. Zanimivo bo tudi za širšo javnost.
Naslov je: Formativno spremljanje in uporaba didaktičnih IKT spletnih orodij pri pouku.
Ne pozabite! >Sreda, 12.12. ob 20.00 ih
ključ je: napoj3
Gabrijela
Naj se tokrat opravičim že vnaprej - ogledala si bom posnetek, ker imamo istočasno koncert našega šolskega zbora.
Lep pozdrav vsem, Karmen
Žal v sredo ne morem, imam gledališče. Si bom pa ogledala posnetek.
Dobro sodelujte. LP Nastja
Žal nisem našla povezave.
Betka
Ali je že kje objavljena povezava do posnetka VOX konference 12. 12. 2018?
Spoštovani, posnetek zadnje VOX konference je na naslovu:
https://vox.arnes.si/p2orqx4h4b5/ |
Gabrijela
Druga sreda v mesecu je mimo. Žal se tokrat nismo dobili na konferenci ... Ok, je pač bilo malo prezgodaj po praznikih ...
Ampak tisto kar pa me skrbi je, da se prav nihče ni nič oglasil, vprašal, komentiral glede tega ...
Bo tudi ta dejavnost zamrla, še preden je dobro zaživela?
In ko smo že pri odzivnosti ... Prav tako me je presenetilo, da na prispevek prof. Demšarja Razmislek o nalogah za učenje programiranja v
Tudi jaz sem se spraševala, kdaj bo kakšno vabilo, glede na to, da je bila tema že dogovorjena. Je pa res, da nisem tega "na glas" vprašala.
Demšarjevo sporočilo me je razveselilo, vendar še nisem uspela pregledati zbirke nalog in rešitev.
Upam, da konference ne bodo zamrle, ker mislim, da smo se vsakič kaj naučili.
Jaz se moram "posipati s pepelom" - nisem imela opomnika in sem pozabila, da je že druga sreda v januarju. Res pa je tudi, da je bil običajno dregljaj tudi tule v forumu, tokrat ga pa ni bilo :)
Kar se pa tiče prispevka prof. Demšarja. Sem ga prebrala in se z marsičem strinjam. Slab izgovor, zakaj nisem napisala odgovora v forumu je: zadnjih 14 dni sem se ukvarjala s popravljanjem raznih seminarskih nalog in ponovnimi pisanji testov pred konferenco in ... potem mi je zmanjkalo časa (in tudi energije) za pisanje pametnih odgovorov v forumu. Ko bo tole prvo ocenjevalno obdobje malo mimo, si bom vzela malo več kot samo 10 minut in se oglasila tudi tam.
Lep pozdrav,
dregljaj za VOX ponavadi pošljem jaz, tokrat ga nisem, ker nisem prejela nobenega obvestila, da konferenca bo. Jaz sem se sicer v konferenčno sobo prijavila, misleč, da sem morda kaj spregledala, a sem tam nekaj časa (ne dolgo) samevala, in jo potem zapustila. .... Upam, da se bomo srečali vsaj v februarju, ker je za ta mesec že prepozno, da bi še kaj organizirali. Ne spomnim pa se natančno, kaj smo o tem povedali ob koncu prejšnje konference.
Morda bi kazalo da se držimo prakse, da se zmeraj ob koncu videokonference dogovorimo, vsaj okvirno o temi naslednje.
Lep pozdrav, Romana
Spoštovani,
v januarju me je čas povozil in se zato iskreno opravičujem. V februarju konferenca 100% bo in tudi objava ter ponoven poziv bosta pravočasna.
Na srečanju v Ljubljani smo si zamislili 8 srečanj in menim, da bomo to izpolnili tudi brez januarske konference. Ob zaključku ocenjevalnega obdobja pa imamo vsi rahlo gnečo.
Lep pozdrav, Gabrijela
Spoštovani,
vljudno vabim Vas in vaše kolege, da se nam pridružite na naslednji VOX konferenci v februarju. 13. 2. se bomo srečali ob 8.00 uri zvečer. Naš predavatelj bo tokrat Andrej Brodnik, ki bo na vašo željo predaval o sistemih javno zasebnega ključa in uporabe za zagotavljanje celovitosti in zakrivanja sporočil. Naslov konference je torej:
Sistemi javno zasebnega ključa in uporaba za zagotavljanje celovitosti in zakrivanja sporočil.
predavatelj: dr. Andrej Brodnik
ključ za vstop je napoj3
https://vox.arnes.si/sckr_si-napoj3/
Zabeležite si v koledarju
Lep pozdrav, Gabrijela
Predlagam, da si vsi MUji za cilj zastavite, da bioste na konferenco "pripeljali" kolego, ki se teh konferenc še ni udeležil. Da bomo videli, kako smo uspešni, predlagam, da tukaj "poročate", koliko obljub za udeležbo ste že dobili!
Vabilo sem posredovala trem štirim kolegom. Upam, da se bodo pridružili.
Poslal vabilo 17 osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem. Udeležbo preštejem na konferenci:)
Vabilo na VOX konferenco sem posredoval kolegicam in kolegu.
LP, Andrej
Tudi jaz sem poslala vabilo nekaj kolegom in kolegicam. Upam, da nas bo veliko
Vabilo na konferenco sem posredoval kolegici.
Lp, Zlatko.
Opomnik,
spoštovani, danes se dobimo ob 20.00 ih. Vljudno vabljeni.
Lep pozdrav, Gabrijela
Posnetek današnje konference je na:
https://vox.arnes.si/p4kh34b4y7m/ |
Lep pozdrav, Gabrijela
Hvala še enkrat za povabilo.
Ko takole premišljam, bi morda rad še enkrat poudaril, da sem želel v predavanju najprej predstaviti splošni problem (celovitost in zakrivanje) in potem šele tehnologijo, kako ga rešujemo. PMSM, slušatelji morda lahko na ta način: a) nekako sami ustvarjajo rešitev (motivacija) in b) se prično (vsaj nekateri) spraševati, o morebitnih drugih rešitvah.
Lep in uspešen dan ter na vprašanja seveda z veseljem odgovarjam.
LPA
PS: Pripenjam še pptx predstavitve.
Spoštovani, v naslednjem tednu bomo imeli novo VOX konferenco. Pripravil in vodil jo bo Gregor Anželj. Naslov pa je mednarodna matura. Povabite svoje kolege.
Gregorja prosim, da mi natančno pošlje naslov, ki bo objavljen na strani napoj.si.
Lep pozdrav, Gabrijela
Spoštovani, da ne pozabite. Danes ob 20.00 ih je naše srečanje. Vodil ga bo Gregor. Vljudno vabljeni.
Gabrijela
Gabriela, lahko dobima naslov posnetka tele konferenece, prosim?
Lep pozdrav, Romana