V soboto smo se menili, da bi morda imeli skupni slogan, ki bi ga posredovali organizatorjem za DigiDakto. Včeraj se o tem žal nismo pomenili!
V Forumu sem že v soboto napisal:
Menili smo se, da bi imeli kar vsi neko skupno misel, ki bi odražala naš MINUT NAPOJ projekt. Prosim, če premislite, predlagate (kar tukaj v Forumu), vsekakor pa se moramo za misel odločiti v ponedeljek! Seveda so zaželeni "vložki" vseh, tudi, če nimate prispevka na DigiDaktiki.
========================
Res prosim, za vaše sodelovanje!
Z učenjem in povezovanjem do kvalitetnejših znanj in spoznanj.
Razmišljamo, povezujemo, uporabimo
Pozdravljeni,
samo ideja (če ne bi bila kemik, bi bila filozof) - sem razmišljala, da bi mogoče na začetku vsi imeli nek motivacijski izrek kot na primer:
- Kodiranje je jezik kreativnosti. Vsi otroci si zaslužijo možnost, da postanejo kreatorji in ne samo uporabniki. ( Maria Klawe)
- Znanost ni nič drugega kot izpopolnjevanje vsakodnevnega mišljenja. (A. Einstein)
- Samo učenje razmišljanja v drugem jeziku nam omogoča, da vidimo svet v boljši luči. (G. Mcfadden)
- Znanost je univerzalni jezik, ki nam pomaga tvoriti nove vezi med posamezniki in odpira poti mnogim idejam, ki lahko presežejo znanje običajnega kurikuluma. (A. Zewail)
PS: Lahko predlagate kaj drugega, lahko pa se ideja čisto presliši, če se vam ne zdi primerno.
Jaz pa sem sodoben (to je hec) in sem vprašal ChatGPT, da oblikuje misli/slogan s področij MINUT. S krepko pisavo sem označil meni zanimive.
Takole pravi:
- "Pet glav je boljše kot ena - združitev znanja iz MINUT področij ustvarja inovacije, ki spreminjajo svet."
- "Kjer se srečata umetnost in znanost, se rodi inovacija."
- "Tehnologija je močna, toda močnejša je, ko jo združimo s kreativnostjo."
- "Matematika je jezik vesolja, a njen pomen postane jasnejši skozi prizmo inženirstva."
- "Ustvarjalnost ni omejena na eno področje - MINUT omogoča raziskovanje inovativnih rešitev iz različnih perspektiv."
- "MINUT združuje levo in desno polovico možganov za reševanje kompleksnih problemov in oblikovanje boljše prihodnosti."
Naša poslanstvo je mladim pokazati draž in llepoto razumevanja in ustvarjanja lastne prihodnosti. Da bodo to lahko tudi udejanili pa smo jim dolžni omogočiti usvajanje splošnih, temeljnih znanj. Vključno z računalništvom in informatiko.
Hm, moja 2 stotina.
LPA
Ste kreativni! Sedaj se moramo domeniti - ko boste prijavljali na DigiDakto (do petka!!) - se potem domenimo, da imamo skupen slogan ali ne? Če da, katerega med ponujenimi?
Lp
meni se zdi Uroševa ideja št. 3 super, a bi j malo pošraufal.
Tehnologija je močna, toda močnejša je, ko jo združimo s kreativnostjo. --> Znanost je močna, a je močnejša, ko jo združimo s kreativnostjo.
Drugače pa idej ravno nimam pogosto, ker kreativnost ni moje močno področje - ko se gre za besede.
Lp,R
Ja, meni se tale slogan zdi super. Lp vsem :)
Znanost je močna, a je močnejša, ko jo združimo s kreativnostjo.
Slogan Znanost je močna, a je močnejša, ko jo združimo s kreativnostjo je lep, le beseda "znanost" nosi s seboj težo znanstvene metode. Pri MINTu ne gre za "klasično" znanost, ampak za naravoslovje (MINT=Matematika Informatika Naravoslovje in Tehnika). Morda pa sem jaz obremenjena s svojo lastno predstavo o znanosti.
'MINT-u zaupajte svoje sanje!' je slogan, ki bi ga izbrala izhajajoč iz lastne izkušnje. Ta izraža pomen MINT projektov in spodbuja učence k ustvarjanju inovativnih rešitev ter razvoju potrebnih tehnoloških veščin z razumevanjem naravoslovja.
Spoštovani, zanima me, kako smo se odločili. Ali bomo imeli skupni slogan - kateri, ali pa vsak svojega.
Do jutri moramo le to oddati.
Hvala.
Chat GPT mi je dal še naslednje možnosti.
Naravoslovje in računalništvo:
Sodobna kombinacija za prihodnost znanosti!"
Lep dan, Gabrijela
Cel kup odličnih idej, z Andrejem pa bova uporabila
"Digitalne kompetence nas naučijo držati pero, pri računalništvu in informatiki pa skupaj z MINUT predmeti pišemo zgodbe."
Rada bi poudarila, da kompetence NISO dovolj. Lahko nama sledite, lahko pa uporabite svoj slogan .