Julij se približuje in z njim tudi naša delavnica. Sicer smo že pripravili okvirni program za NAPOJ MINUT II, a ni povsem določen. Predvsem želimo program izoblikovati po vaših željah in potrebah. Zato bi potrebovali vašo pomoč.
Prosimo, da do poldneva v četrtek, 4. 5. pošljete svoje ideje oziroma predloge, kaj vse bi lahko bile zanimive
- teme in
- aktivnosti
za naše delovanje v naslednjem šolskem letu. Ker ne želimo vplivati na vaše ideje, bomo za sedaj zadržali naš predlog.
Bomo pa vsekakor vaše ideje združili z našim osnutkom in se bomo na osnovi pripravljenega predloga potem 8. 5. dokončno domenili glede programa, načina dela, julijske delavnice in tako naprej.
Še enkrat bi vas spomnil na dogovor glede tem in aktivnosti ....
Pozdravljeni!
Glede na pogovor z Andrejem sem razmišljal o izdelavi zbirke eksperimentalnih nalog za fiziko(cca. 15 poskusov) seveda kot fizično računalništvo z micorbitom.
Lenka bi znala dobiti kolegico matematičarko. A še preverjava.
Lp,
R & L
:-(
Sem le uspel splavati iz luknje.
Super ideja Roman!!! Lahko predlagam, da se dopolni vzporedno z nalogami iz RIN? Predlog:
- opis naloge
- pregled kaj je FIZ
- pregled kaj je iz RIN
- gradiva za FIZ in RIN
Roman? Lenka?
LPA
Lp,
Andrej, nekako tako, ja.
Z Lenko imava tudi novo kolegico, matematičarko, ki se bo z veseljem pridružila v skupino. Tako bom jaz malo več časa težil Roku, Lenka pa bo več z njo.
Trenutno se z njo meniva, kako in kaj. Ideja ji je super. Iščemo tudi temo iz MAT, ki bi jo ona želela delati. A smo na dobri poti.
Imamo pa težavo - v začetku julija, ko imamo planirano srečanje je konec mature in ona ureja maturitetna spričevala, itd...
lp,R
Morda bi bila matematično/RIN tema lahko s programiranjem v matematiko in z matematiko v RIN. "Praktično" gre za to, da bi nadgradili gradiva (postavili spletno učilnico), ki so tukaj. Recimo v nalogah tipa MonteCarlo lahko lepo povežemo RIN (zanke, uporaba knjižnice nak. števil) in matematiko (statistična definicija verjetnosti, ploščina, razdalja ...),
Marina in Marta
Žif!
Tistole o študentih ne razumem povsem. To je mišljeno pri kemijskih predmetih? Kot so mi povedali, tega naj bi ne bilo.
Huh, zadnji odstavek je pa enkraten!!! Kako poiskati v programski kodi smisel, pomen.
Sem skoraj prepričan, da je kaj takega na spletu pod scholar papers. Bom vprašal.
Lep dan in LPA
Torej, ko se kemiki učijo Python, nimajo nobene povezave s kemijo?
Ni nobenih vaj, kjer bi reševali naloge v povezavi s kemijskimi problemi?
Kaj pa diplomske naloge? Se tu kaj dogaja?
Mogoče je kakšen profesor, ki ga zanimata oba predmeta?
Lp, Marina
Živjo!
Medve sva razmišljali v smeri
- statistike (1. letnik gimnazije) ali
- fotovoltaike (nadaljevanje z letošnjo generacijo gradbenikov in okoljevarstvenikov) - kjer pa bi potrebovali več podpore z obdelavo podatkov - v smislu da nama nekdo razloži/pokaže, kako podatke, ki jih pridobiva (tu nimava težav) obdelati, ker nobena nima izkušenj...
Živijo!
To v smislu orange? (https://orangedatamining.com/)
LPA
Kaj pa ostali ....
Če povzamem trenutne ideje/skupine (z nnn sem označil nove člane):
- Roman in Lenka : Zbirka eksperimentalnih nalog za fiziko
- Lenka in nnn : "nekaj iz matematike"
- Marina in Marta: kemijske naloge v Pythonu v 1. letniku
- Irena in Klavdija: statistika ali fotovoltaika (uporaba rač. metod za obdelavo fotovoltaičnih podatkov)
- Mia Zala, Miša Ruš (OŠ Dragomelj), Karolina(?): Sistem za hranjenje rib v akvariju [biologija]
- Maša, Dunja Blaznik (OŠ Vide Pregrarc), Gabrijela: Nadgradnja kemijskega kalkulatorja, kombinacija z matematiko
Morda sem koga spregledal ... Poleg teh 5 skupin pa imamo torej še 4 skupine, ki bodo nadgrajevale svoje projekta (prosim pa, če vse skupine potrdite svoje delovanje v tej smeri)
- Uroš in Mojca: Digitalna umetnost in matematika
- Anja in Nežka: Onesnaženje zraka
- Nastja, Klara in Andreja: Matematika in Pišek
Torej imamo (le) tri nove člane ??
== Popravljeno 18. 5. ==
Pozdravljeni,
jaz sem že sporočila, da bo z nama v prihodnje sodelovala tudi moja sodelavka iz OŠ. Poskusile bomo nadgraditi kemijski kalkulator, še z njenega ROID in matematičnega vidika. V kolikor pa bomo vmes dobile še kakšno drugačno idejo, bomo projekt zapeljale tudi v drugo smer. Tudi njene podatke sem poslala že po e- mailu g. Lokarju.
Lep pozdrav
Maša Mohar
Upam, da zastavljam vprašanje na pravem mestu (toliko je odprtih pogovorov v forumu, da se je težko znajt, kje se kakšna debata nadaljuje :))
za Napoj II, če sem prav zasledila, je termin predviden 4.-7.7.? Medve s Klavdijo sva malo gledali termine, ampak je to še obdobje popravnih in 7.7. podelitev rezultatov mature ... naju s šole skoraj gotovo v tem terminu ne bodo spustili - vsaj za 7.7.. Popravne bi verjetno lahko prilagodili glede na izobraževanje ... imamo pa 7.7. navadno okrog 10h podelitev - če ne bova mogli bit prisotni vse dni bo problem?