Pozdravljeni!
Sedaj, ko se je pouk že pošteno začel, naj vas spomnim na tole sliko , ki kaže 1. korak nadaljevanja.
Najkasneje do 18. 9. (torej do naslednje nedelje) naj bi vse skupine dokončale
- Opis projekta:
- Zakaj pri projektu gre
- Opis namenjen učitelju
- Opis namenjen učencu
- Opis vloge "drugega" predmeta (kemija, geografija, fizika, matematika ...)
- Opis vloge RIN (temeljna znanja....)
Domenili smo se tudi, da bomo o vseh napredkih poročali v Forumu!
Še enkrat naj bi vas spomnil, da je do 18. 9. rok za ...
Nestrpno pričakujemo vaša oglašanja v Forumu [ kjer bost napovedali, da napredujemo ;-) ]
S Klavdijo sva pripravili in oddali zadnji opis, upam da po pričakovanjih.
Delovne liste in navodila za samostojno delo dijakov bova dokončali v naslednjem tednu in jih objavili, saj s 26.9. zaključiva trenutno snov po razredih z ocenjevanjih. Bodo ankete, ki so namenjene za izpolnjevanje dijakov pred začetkom projekta pripravljene? 27. ali 28.9. bi jih namreč potrebovali.
Zanima naju še glede naloge v Pišku, za katero sva na delavnicah oddali izpolnjena obrazca - bo pripravljena do sredine oktobra ali morava oddati še kaj?
Hvala za odgovore, komentarje in opomnike :)
LP, Irena
Delam na tem. Delam ...
LPA
Sem spregledala link do ankete ali še ni objavljen? Jutri bi ga namreč obe potrebovali, če ga želiva izpeljat pred začetkom obravnave snovi.
Opravičujem se, ker smo malo zamudili rok ... Žal me je tokratna okužba s COVIDom malo bolj "položila", kolegi pa so tudi bili te dni izjemno obremenjeni.
Torej vprašalnike najdete na:
- Za učitelje (vse te ankete so za vse vaše projekte enake):
- https://1ka.arnes.si/MINUTuciteljRIN [To anketo izpolni učitelj RIN PRED začetkom aktivnosti - ko je že pripravljena seveda]
- https://1ka.arnes.si/uciteljMINT [To anketo izpolni učitelj MINT PRED začetkom aktivnosti - ko je že pripravljena seveda]
- https://1ka.arnes.si/MINUTuciteljRIN [To anketo izpolni učitelj RIN PRED začetkom aktivnosti - ko je že pripravljena seveda]
- Za učence (tu pa bo anketa specifična za vsak vaš projekt posebej)
- https://1ka.arnes.si/MINUT-DTPM-prej (torej anketa za dijake PRED izvedbo projekta Digitalna Tehnologija pri Pouku Matematike)
Pozdravljeni!
Kako kaže z anketami ob zaključku izvajanja projekta? Bodo ta teden priravljene?
Lep pozdrav,
Irena in Klavdija
Jutri dopoldne ankete pridejo ...
Lp,
čeprav se nismo dobili na spletno srečanje, bi prosil za ankete za Fizično rač. pri fiziki.
Pisno ocenjevanje je ta teden šlo skozi in si zdaj lahko privoščimo malo zanimivejšega dela. Zato bi prosil za anketi PRED in PO.
Izvedba bo verjetno naslednji teden(Lenka je sicer dva dni v Strassburgu) če ne pa zadnje en teden pozneje.
Za učitelje sta pa isti za vse projekte, ne?
Lp,
Roman & Lenka
Jutri dopoldne ankete pridejo ...
Naloga je zaenkrat na tej povezavi
Ampak žal še ne dela prav. Še delamo na njej!
Hvala za poslan link. Sem že pred dnevi pogledala, pa nisem uspela zapisat.
Prvotna slika v nalogi bi morala biti samo s točkami. Oni potem sami narišejo črte med točkami, da dobijo to sliko, ki je končna (ta ki je sedaj objavljena). Sem tudi priložila obe fotografiji.
Si predstavljam, da naloga na koncu preveri, če se njihova narisana slika sklada s tisto v ozadju. Saj je možno na tak način?
Hvala zaenkrat!
Hm, mislim, da bi bilo to, da bi bilo to, da bi sami "izumili" najboljšo triangulacijo, precej pretežko, saj bi dejansko morali poiskati algoritem Delan. triag. in ga potem sprogramirati.
Lahko pa seveda pripravimo tudi različico(i), kjer začetnih črt ni! Samo potem menim, da morata spremeniti/dopolniti besedilo naloge!
Trenutno sta pripravljeni dve različici:
in še nova verzija programa s spremenjenim delčkom (namesto poveži točki X in Y) »Premakni se do točke []«
Pozdravljeni,
projekt Kemijski kalkulator počasi dobiva svojo končno obliko opisa. Zelo lepo prosim vse za kakšne komentarje, kaj lahko še izboljšava do 18.9.2022. Najlepša hvala vsem.
PS: Datoteka je naložena pod najin projekt Kemijski kalkulator kot verzija V6
Lepo vas pozdravljam in upam, da se uspešno začeli z letošnjim šolskim letom.
Maša Mohar
Odlično! Zelo lepo napredujeta.
Nekaj opažanj:
- tole "Primerno za 9. razred OŠ, SŠ, ali 1. letnik gimnazije" je verjetno malo čudno (gimnazija je tudi SŠ)
- Pri Nalogah učitelja RIN
- bi povsem ločil alineji pojem algoritem in ostalo
- razloži pojem algoritma bi dal med Predstavi program in Kako program deluje [cilj je, da učenci vidijo, da zato, da nastane program, potrebujemo najprej algoritem]
- Dodal bi še aktivnost s pomočjo katere bi učenci sami poskusili načrtati algoritem (in pri tem videli, da morajo uporabljati le stvari, ki so na računalniku/v programu izvedljive. Navezal bi na kemijo - ko sestavljamo molekulo, lahko uporabljamo le elemente, ko izvajamo poskus, moramo točno slediti korakom ...
- Pri obravnavi algoritma (peka palačink) bi dodal aktivnost, s katero bi pokazal pomembnost vrstnega reda ukazov... npr. ali lahko zamenjamo "pripravi mikser (mešalnik!!)" in "pripravi ponev". kaj pa "pripravi mikser" in "dodaj jajca" ... Možnost je npr. da učenci dobijo vse sestavne dele diagrama, ampak "zmešane" in jih morajo urediti prav!
- V diagramu za peko mislim, da bi namesto deltoidov čokolada in marmelada prišla romboida z "akcijo" --- namaži s ...". Prav tako S čim ni krmilni stavek ampak "beri"
- pri algoritmu za množino ... bi namesto "preberi prvo vrednost" napisal "preberi molsko maso" in podobno ...
- Tudi pri programiranju bi jim dal aktivnosti, kjer so delčki že na delovni površini, učenci pa jih morajo zložiti.
- Nekaj je še zatipkov (projetka, pojeme, ...) in pa nekaj manjkajočih vejic ;-)
- Dodana vrednost gradiva bi bila, če bi naredili še časovnico poteka, kjer bi bilo tudi razvidno, kako se prepletajo aktivnosti pri kemiji in pri RIN - npr. v sklopu priprav za kemijo sta napisali "Skupaj z učiteljem RIN gredo naslednjo uro v računalniško učilnico in izvedejo Projekt kemijski kalkulator" ...
tako, ker je danes dan za oddajo končnega projekta spet pišem. Uspela sem popraviti napake (upam, da vse) in dodala še nekaj novosti. Oddala sem ga v najino spletno učilnico pod srečno številko verzije- 7. Torej končni opis projekta kemijski kalkulator se nahaja pod zaporedno št. V7. Upam, da je pripravljen po standardih in smernicah in je zadovoljivo tudi urejen kot dokument.
Najlepše se zahvaljujem za popravke.
Prijetno branje vam želim in lepo nedeljo.
Lep pozdrav,
Maša Mohar
Odlično! Vse čestitke za opravljeno delo (in držanje rokov)
Spletna učilnica je kar malo osamljena in pogreša vaš obisk (ter seveda prispevke ...).
Pozdravljeni,
ker je danes zopet rok za novo oddajo in nadaljevanje dela, sem med gradivo projekta objavila še učni list z vsebinami, ki zajemajo teme projekta kemijski kalkulator in dodala wordovo datoteko, kjer so shranjeni linki za dostop do nalog v programu Scratch.
Nekaj nalog v Scratch-u še pripravljam in se še malo lovim vendar vem, da mi bo s pomočjo kolegic, uspelo opraviti vse do izvedbe projekta v januarju 2023.
Upam, da ste vsi zdravi in se imate lepo.
Lep pozdrav,
Maša Mohar
Lepo, da se še kdo drži rokov ;-)
V kratkem vas bomo vse povabili na ZOOM srečanje, kjer bomo pregledali opravljeno delo, se malo pomenili o tem, kaj se dogaja v razredih, načrtih ...
Sedaj pa nas že malček skrbi. Klik na seznam Sodelujočih "razkrije", da vas je kar nekaj, ki že 10 dni ali več niste bili v tej spletni učilnici ... Prav tako čakamo na še 6 opisov projektov - torej oblike, kjer je dokončno napisano ...
Mi imamo ankete več ali manj pripravljene, opravljamo še zadnje popravke ... Do 25. 9. (kot je rok ;-) ) bodo zagotovo že na voljo!
S kolegico Mojco Baloh sva zavihala rokave.
Opis je ostal enak od zadnjega srečanja v živo.
Začela sva že s pripravami za izvajanje projekta - učna snov, ki je temelj za izvedbo. Dijaki spoznavajo matematične vsebine, pri mojem strokovnem modulu (predmetu) pa spoznavajo jezik JavaScript in knjižnico p5.js. Vse temeljne vsebine bodo prejeli pred predvidenim začetkom projekta z namenom, da se med projektom izključno posvetimo zastavljenim učnim ciljem (tako pri MAT kakor tudi pri RIN).
S projektnim delom bodo dijaki začeli v mesecu novembru 2022.
Pozdrav.
Mi smo oddale opis projekta V4, pripravljamo pa še učne liste in konkretne naloge za Piška, ter točno učno pripravo.
Računam, da bodo učni listi in naloge pripravljene do konca tedna.
Z dijaki načrtujemo izvajanje projekta v decembru.
Danes sem na spletno učilnico v Matematika in Pišek naložila mapo s 3 datotekami. Ti dokumenti so obrazci za Piška. Če bodo kakšne nejasnosti, me prosim še kontaktirajte, ker s pisanjem takih nalog, še nimam izkušenj.
Pripravljamo pa tudi učne liste. Ki jih še posredujem v kratkem.
LP Nastja
Pri najinem projektu sva ustvarili mapo z gradivi in učinimi listi.
Zaenkrat sva dodali učni list, ki je vezan na matematični del s teorijo in nalogami (kot dogovorjeno v .doc). Ostale delovne liste in navodila za izdelke še dokončujeva in bova objavili naknadno.
S projektom načrtujeva zaključit pred jesenskimi počitnicami, kar pomeni, da bi 7.11. potrebovali zaključno anketo za dijake.