Menili smo se, da naj bi sporočili svoje predloge glede predstavitev (predavanje/delavnica/plakat) na konferenci STEAM CoLab
Lp,
z Lenko sva se pogovarjala, da bi se šla delavnice za učitelje.
Prijava in vse ostalo bo pravočanso.
Lp,
Roman & Lenka
Predlagam, da delavnico prijavita kot ločeno prijavo od povzetka. Oddaje grejo skozi recenzijski postopek.
V učilnico sem dodal prispevek, ki sem ga poslal.
LPA
Pozdravljeni,
sporočam, da so informacije o STEMcolab konferenci objavljene na naslednji spletni strani: https://digitalna.uni-lj.si/steamcolab/. Konferenca bo potekala 20. in 21. septembra v prostorih UL PEF.Naša skupina bo imela svojo "stezo" 21. septembra popoldan, ki se bo začela z vabljenim predavanjem Andreja, ki bo predstavil skupne cilje vseh projektov. Nato boste predstavili vaše projekte. Rok za oddajo povzetkov in člankov je 21. maj.
- prosim, da si ustvarite račune v sistemu za oddajo člankov/povzetkov EasyChair
- preberite si navodilo za oddajo povzetka (250 besed)
- v prilogi je predloga za razširjeni povzetek
Predlagamo, da vsi učiteljski pari + študentki oddate razširjene povzetke.
Ker že imate napisane 200-besedne povzetke, ki jih že izboljšujete s "peer review", predlagamo, da jih uporabite in/ali po želji razširite z delom, ki se bo nanašal na izkušnjo/rezultate. Povzetke, ki jih bomo oddali, shranjujemo tukaj.
Tisti, ki si želite povratne informacije za 250-besedni povzetek, se lahko odzovete na to sporočilo, ni pa nujno.
Glede plakata, ki ga je začel izdelovati Matija, ga lahko prenesemo v Canvo in ga skupaj oblikujemo. Plakatov lani ni bilo in zato so bili skopi z informacijami.
Na koncu bi se rada zahvalila Matiji, ki vestno sklicuje in vodi sestanke in je motor in srce skupine Hkrati bi se opravičila, ker sem se priključila s 15-minutno zamudo in zaradi nelagodja povezanim s tem.
Nismo nič zamudili. Imate veliko lepih idej, ki so vredne, da bi jih delili s kolegi.
Lep pozdrav,
Irena
V
https://ucilnica.acm.si/mod/folder/view.php?id=2280
sem dal dva prispevka, ki sem ju oddal za konferenco. To sta:
- S programiranjem v matematiko in z matematiko v programiranje
- Plakat MINUT NAPOJ: gre za plakat s katerim naj bi predstavili naš projekt. Upam, da bo nastal v skupnem sodelovanju vseh nas. Zanekrat je zelo groba skica ideje v obliki PPT datoteke v tej isti mapi.
Pozdravljeni,
rada bi vas spomnila, da je 21. 5. rok za oddajo prispevkov preko EasyChair.
Predsednica programskega sveta konference STEAMcolab mi je napisala "da avtorji v povzetku v EasyChair označijo, da nameravajo sodelovati v steze MINUT" Predlagam, da vsi vnesemo MINUT kot ključno besedo oz. v povzetku povemo, da so projekti nastali v okviru MINUT NAPOJ skupnosti.
Objavljam še vabilo, s katerim lahko povabite sodelavce, še posebej tiste, ki se bodo pridružili MINUT NAPOJ skupnosti naslednje leto.
Iz Ormoža sva prijavila predstavitev - delavnico za učitelje.
Lp,
R&L
Pozdravljeni.
Jaz sem oddala prispevek za plakat.
Sem pa pozabila na ključno besedo MINUT.
Vse dobro,
Marina
Dragi učitelji,
V mapi oddanih prispevkov za STEAMcolab je stanje nespremenjeno.
Želela bi vas spomniti na naslednje:
- Rok za oddajo prispevka so podaljšal do 16. 6. 2023.
- Ob oddaji prispevka v Easychair uporabite ključno besedo "MINUT"
- Tukaj je template
- Kotizacije ni
Na konferenci.bo poleg vaših več zanimivih prispevkov.
Na primer, Ivan Kalaš bo predstavil, zakaj "brez informatike ne gre" oziroma kako na Slovaškem poučujejo informatiko. Janez Demšar bo govoril o Pumicah in kako lahko modeliramo podatke.Upam, da bo Matija govoril o Pišku ter Špela o Bobru in še veliko več.
LP
Irena
Marina, dogovorjeni smo za kratke predstavitve.
Plakati niso predvideni v stezi, ki nam jo predlaga organizator, oz. plakat z vseni predstavitvami je že pripravil Matija.
Ali je možno spremeniti tip oddaje v EasyChair?
Sem spremenila Tip predstavitve v Sekcijska predstavitev in med ključne besede dodala MINUT.
Roman in Lenka,
delavnica je nekaj kar "gre" ločeno od naše steze. Lahko jo izvedeta, če bo sprejeta.
Prosila bi, da objavite prispevek-ločeno.
Objavljeno vabilo še za ostale (in za vas, ki še niste prijavili predavanj!)
Pozdravljeni,
Rada bi vas spomnila na STEAMcolab. Z organizatorjem smo dogovorjeni, da boste vsi, ki sodelujete pri MINUT, prijavili kratke prispevke (250 besed).
Naša steza se ne nanaša na plakate in delavnice, ki jih lahko prijavite samostojno, če si želite, ločeno od steze. Plakati in delavnice so predmet recenzij.
Pri naši stezi imamo proste roke. Gre za objavo, ki je zagotovljena in zastonj. Pri oddaji prispevkov v EasyChair, prosim dodajte ključno besedo MINUT, zato, da organizatorji vedo, da gre za našo stezo.
Namen je:
- refleksija med nami kaj je bilo dobro, kaj se da izboljšati
- informirati druge učitlje s čem se ukvarjate
200-besedne opise imate že pripravljene.
Jaz bi na vašem mestu oddala 200-besedni opis + stavek-dva +/-, kako je bilo v razredu.
Deadline je 16. 6. 2023.
LP
Irena
Tukaj je osnitek template-a za predstavitve na STEAMcolab, ke je zelo preprost.
Če ima kdo idejo, se lahko poigra in doda vabljive elemente.
Dogovorili smo se za vsebinsko strukturo predstavitve (STEAMcolab):
- Namen
- Cilji iz obeh področij
- Potek ure
- Odzivi učencev/dijakov
- Zaključki
- Dejanske izkušnje in Možne izboljšave
Pozdravljeni!
Hvala vsem za pomoč. Predstavitev sem naložil na https://ucilnica.acm.si/mod/folder/view.php?id=2280.
Lep dan in LPA
Pozdravljeni,
zahvaljujem se Ireni za pomoč pri anketah. Tudi sama sem naložila postersko predstavitev v mapo za jutrišnjo STEAMcolab konferenco. Jaz pridem na konferenco po pouku okoli 13.00 ure. Tistim, ki imate jutri predstavitve želim uspešno delo in dobro opravljeno predstavitev. Se vidimo. M.
Tudi moja predavanja za konferenco STEAM COLAB so sedaj v mapi https://ucilnica.acm.si/mod/folder/view.php?id=2280.
Tudi najina predstavitev Matematika in Pišek je naložena v učilnico