TL;DR; Predvideno je, da boste sodelovali na konferenci DigDaktika. Zato se morate udeležiti spletnega sestanka v ponedeljek, 13. 2. ob 19:00 na https://uni-lj-si.zoom.us/my/matijalokar Več v datoteki Sodelovanje na konferenci DigDaktika
===================== Za vztrajne ==============================================================================================================================
V naših skupnih aktivnostih smo predvideli tudi udeležbo na različnih konferencah. In sedaj je čas, da reagiramo na najavo prve. Celotno besedilo je na voljo tudi v datoteki Sodelovanje na konferenci DigDaktika, v razdelku Konference-DigDaktika.
Sodelovanje na konferenci DigDaktika
Konferenca DIGDAKTIKA bo potekala 30. avgusta 2023, od 9. do 16.30, v Cankarjevem domu v Ljubljani
Možna bo tudi udeležba na daljavo
Kotizacije ni
Rok za oddajo prispevka je 28. 2. 2023.
Želimo si, da bi na tej konferenci sodelovali tudi vi, udeleženci projekta MINUT NAPOJ. Pri tem želimo slediti nekako trem ciljem:
Cilj_A: predstaviti svoje delo kolegicam in kolegom
Cilj_B: dobiti točke za napredovanje – gre za medn. konf.
Cilj_C: pridobiti sodelavce , ki bi izvedli učno temo po našem/vašem gradivu (skupaj z anketo)
Radi bi, da prav vsaka skupina (par, oz. trojka) odda prispevek za konferenco. Računamo, da bodo vse prjave sprejete.
O sami prijavi na konferenco bi se pomenili na spletnem srečanju
v ponedeljek, 13. 2. ob 19:00 na https://uni-lj-si.zoom.us/my/matijalokar
Takrat se bomo tudi dogovorili o nadaljnjih korakih v našem projektu. Če res takrat ne morete biti prisotni, bomo srečanje posneli in si boste lahko posnetek ogledali.
Za prijavo potrebujete “le” ustrezen naslov in 200 beseden povzetek tega, o čem boste govorili. Da bo lažje, smo pripravili osnutka dveh “splošnih “ prispevkov, na osnovi prosojnic, ki ste jih pred kratkim pisali in glede na osnovi vaših opisov projektov v spletni učilnici pa še za osnutek za projekt Kameleon malo drugače. Vse te tri datoteke (kot tudi to) najdete v razdelku DigiDaktika.
Prosimo, če v spletnem Forumu na https://ucilnica.acm.si/mod/forum/view.php?id=1834 čimprej potrdite svojo udeležbo na ponedeljkovem srečanju, oziroma sporočite vašo morebitno zadržanost. Če se le uspete dogovoriti v svoji skupini, potrdite tudi to, da boste sodelovali s prispevkom. Odlično bi bilo, če bi že predlagali ustrezen naslov!
V nadaljevanju boste v Forumu objavili svoje naslove in povzeteke in prosili ostale sodelujoče v celotnem projektu za komentarje. Potem pa bomo najkasneje do torka, 28. 2. oddali prispevke na https://1ka.arnes.si/konferencaddk Tam si lahko tudi ogledate določene smernice za pripravo (dodatne smernice dobite s klikom na gumb Pošlji [ko še nič ne pošiljate, ampak le dobite obrazec za oddajo z navodili]
Čimprej potrdite svojo udeležbo na srečanju
oziroma sporočite vašo morebitno zadržanost. Torej PRAV VSI odgovorite (čimprej)
Če se le uspete dogovoriti v svoji skupini, potrdite tudi to, da
boste sodelovali s prispevkom. Odlično bi bilo, če bi že predlagali ustrezen
naslov!
Dodajam:
Potrjujem prisotnost v ponedeljek.
Načeloma tudi sodelovanje na konferenci.
Potrjujem udeležbo na srečanju in na konferenci.
LP,
potrjujem udeležbo v ponedeljek na spletnem srečanju.
lp,Roman
Potrjujem udeležbo na srečanju.
Žal v ponedeljek, 13. 2. ne morem.
Zdravo,
potrjujem udeležbo na srečanju (13. 2.)
Z Romanom sva pripravljena sodelovati na DigDaktiki.
Lep pozdrav,
Lenka
Potrjujem udelebo
Lepo prosim, da se takoj odzovete in v Forumu potrditev svojo udeležbo na
spletnem srečanju
Takrat se bomo tudi dogovorili o nadaljnjih korakih v našem projektu.
================================================================================================
Pozdravljeni,
tudi meni v ponedeljek zelo verjetno ne bo uspelo priti.
LP, marta
Pozdravljeni,
srečanja se po vsej verjetnosti ne bom mogla udeležiti.
Miren dan želim,
Mia Zala Smrečnik
Pozdravlljeni,
jutri bom na sestanku ob 19:00. Prilagam tudi najin povzetek projekta Kemijski kalkulator za konferenco DigDaktika. Prosim za mnenje.
Lep pozdrav,
Maša Mohar
Hvala Maša!
Bomo pogledali. Naj bo to "opomnik" tudi za ostale, da čimprej objavijo svoje povzetke. Rekli smo najkasneje do 23. 2.
Odlično bo, če bo še kdo med vami pogledal Mašin in Gabrijelin povzetek in jima napisal svoje predloge.
===========================
Glede sestanka pa - mislim, da si se zmotila. Do menjeno je
vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu se pogovarjamo od 19:30 - 20:00 na https://uni-lj-si.zoom.us/my/matijalokar
oz.
Spisek predvidenih datumov: 13. 2., 27. 2., 13. 3., 27. 3, 10. 4., 24. 4., 8. 5, 22. 5.
Pozdravljeni,
joj ja se opravičujem, nekako sem v glavi že preskočila en teden :). Hvaležni bova vsakega mnenja.
Lep pozdrav,
Maša Mohar
Mislim, da je prispevek kvalitetno pripravljen. Seveda pa nism mogel iz svoje kože in sem pripravil nekoliko spremenjeno različico. Morda kaj iz napisanega pride prav.
MIslim, da sta kolegici odlično zastavili opis dela.
Se strinjam z Matijinimi pripombami, predlogi.
Pogrešam cilje iz kemije, npr,. kako ste vključili stehiometrijo?
MIslim, da sta kolegici odlično zastavili opis dela.
Se strinjam z Matijinimi pripombami, predlogi.
Pogrešam cilje iz kemije, npr,. kako ste vključili stehiometrijo?
Hvala Matija. Super, za kemijske cilje pa bom prosila Mašo, da jih doda.
Lep pozdrav vsem, Jelka
Pozdravljeni,
jaz sem poskusila še malo spesnit in dokončat povzetek, da bo ustrezal pogojem do 200 besed. Upoštevala sem tudi vaše predloge in dodala še malce svojega pridiha. Upam, da bo dobro. Hvala za popravke.
Lp
Maša Mohar
Mislim, da je zelo dobro. Par malenkostnih opomb
Še moji popravki.
Osnovna pripomba - ne gre za kompetenco programiranja (kar je raba), ampak za temeljno znanje. Ne pozabimo na sliko:
Razlika je med algoritmom in programom (ne nazadnje, digComp tudi to izrecno poudarja).
Jaz na konferenci DigDaktika ne bom sodelovala, ker se mi je vsega preveč nabralo.
Vse dobro,
Marina
Tudi s kolegico Mojco ne bova sodelovala na konferenci DigDaktika. Sam bom sicer prisoten na konferenci kot plenarni govorec - ampak v tem trenutku imam konkretne (pre)obremenitve, da bi se posvetil resneje še enemu prispevku.
OJ,
sem se prej še malo posvetoval, pa sem na datum pozabil.
Se opravičujem.
Lp,Roman
Ideja je odlična. Pošiljam svoje ideje za izboljšavo. NIsem prepričana ali držijo poravki o meritvah, ki sem jih povzela iz drugega dela. Mislim, da druge polovice ne potrebujeta za prijavo povzetka, ampak vama zagotovo pride prav pri predstavitvi avgusta.
Prehitela sem Matijo!
Še moja ????? (koliko, včasih je bil ocenjen strošek sporočila 2 centa ;-)) centa:
Fino, tako kot povzetek za konferenco kot sama predstavitev projekta. Nekaj dodatnih predlogov glj priloženo datoteko.
Še moji predlogi.
Poskusil sem dodati poudarek temeljnih znanj RIN. Mislim, da potrebujemo več zavedanja o temeljnih znanjih RIN in njihovem vključevanju oziroma uporabi za izdelavo konkretnih artefaktov.
Lep dan in LPA
Lep pozdrav,
hvala za vse pripombe. Zadevo sem skrajšal, ker je štrlela preko 200 besed.
Ugotovil sem, da moraš biti mojster besede, če želiš nekaj konkretno povedati s čim manj besedami. Se kar nekako izgubimo, ko je tega več.
Zato sem se lotil razmišljanja, kaj lahko zavržem da ne okrnem smisla a vseeno nekaj še dobim nazaj. Upam, da mi je uspelo.
Lp,Roman
Fino ...
Samo pazita - načeloma naj bi bil povzetek do 200 besed!
Bom še pogledal (še danes, če mi bo uspelo)
Živjo!
Prilagam najin opis projekta za konferenco DigDaktika. Nisem še zadovoljna in ga bom do ponedeljka še popravila. Če ima kdo kakšen komentar že prej, seveda dobrodošel.
Hkrati se opravičujem, ker 13.2. nisem bila na zoomu - tisti vikend je umrla prijateljica (28 let) in so mi svari ob vsem enostavno šle iz glave...
Lep pozdrav!
Mislim, da je zadeva že sedaj dobra. Nekaj opomb v priloženi datoteki!
Še moji komentarji. V splošnem imamo problem, da moramo bolj poudariti (tudi v razredu) ozadje (temeljno znanje) načina rabe in same digitalne tehnologije, s čimer pridemo do splošnejšega, abstraktnejšega znanja.
Super in LPA
Popravke smo vnašali vzporedno. Škoda.
Zdaj bodo avotrice ločeno vnašale komentarje. Matija imaš prav, "na dijaka osredotočeno učenje" (krasno se sliši med pedagogi)
Uh, izgleda, da sem jaz najbolj tečna učiteljica.: težim s povezovanjem področij in iskanjem temeljnih znanj iz RIN. Mogoče zato, ker mene ni bilo, ko ste projekte predstavljali. Ampak na konferencah mora biti predstavljeno tako, da vsi razumemo.
Hvala za vse komentarje. Prilagam verzijo 2.
Torej, če prav vem, ste vsi, ki ste prijavili sodelovanje v konferenci DigiDaktika, ki bo konec avgusta, dobili informacijo, da je vaš prispevek sprejet v obliki plakata.
Torej naj bi bili na DIgiDaktiki:
- Irena in Rok
- Irena in Klavdija
- Roman in Lenka
- Jelka in Maša
- Andrej in Matija
- Irena in Matija
Torej predstavili bi 3 splošne teme in tri MINUT NAPOJ projekte. Sem koga spustil?
Ne pozabite, da je do petka potrebno oddati razširjeni povzetek, sliko in misel.
Menili smo se, da bi imeli kar vsi neko skupno misel, ki bi odražala naš MINUT NAPOJ projekt. Prosim, če premislite, predlagate (kar tukaj v Forumu), vsekakor pa se moramo za misel odločiti v ponedeljek! Seveda so zaželeni "vložki" vseh, tudi, če niamte prispevka na DigiDaktiki.